TID: Ahjo at PlayAhjo at Play is about bringing two and three-dimensional works to life through interactive game design. The current exhibition, schlupp drawing symposium, at Taidekeskus Ahjo in Joensuu, Finland, is the source of inspiration for creating games in and around the art center.

Ahjo at Play is the 8th phase of Translation is Dialogue (TID). TID, an ongoing project started in 2010 by Arlene Tucker, is based on how the translation process is creating communication and dialogue within itself. TID has evolved from international collective installation to teaching art practice through translation techniques. Emma Fält and Arlene Tucker created and taught the course Installing Translations at Taidekouluu Maa in January 2015. This course focused on combining translation studies, drawing, and installation art to second year art school students.

From June 4-16, 2015 Arlene Tucker, Emma Fält , and Arka Paikka invite you to Ahjo to create games, play, and experience the exhibition and the surrounding spaces in another way. 

For the exhibition Arlene has designed the following interactive games for one to experience and interact with the artworks on display.

Space Rockets are camouflaged in the room so that they take you by surprise.
Roll Play
Ink Your Island
Spy Eyes
Spaghetti Art

Schlupp -piirtäjä symposium 
28.5 - 16.6.2015 taidekeskus ahjo

Schlupp –symposium sijoittuu taiteen tekemisen ja näytille asettamisen välimaastoon ja nostaa esille taiteilijoita ja toimijoita jotka omalla toiminnallaan avaavat uusia polkujaan ja luovat rihmastoja taiteen kentässä. Verkostoituneessa maailmassa uudet tavat tehdä ja tuoda esille taidetta ovat avanneet taiteilijoille uusia työkaluja tehdä ja tuoda esille teoksia ja tarinoita. 

Tänään kun me voimme kaikki olla digitaalisesti toistemme rajapinnoilla Schlupp luo Joensuuhun väliaikaisen tilan reaalikohdata teoksia, tarinoita ja tekijöitä jotka liikkuvat sujuvasti digitaalisen ja reaalisten maailmojen välissä.

“Pelkkä tiedon jakaminen ei siis riitä vaan tärkeää on dialogi ja keskustelu. Digikohtaamisista puuttuvat aina mikroeleet, liikkeet, tunne ja luottamus. Arvokkainta reaalikohtaamisissa onkin se, mitä ei kerrota, eli se pieni emotionaalinen suhde, mikä syntyy ihmisten välille.” –Teemu Leinonen

Participating artists in schlupp are:

Zven Balslev * CPPP * Emma Fält * Arlene Tucker * Hyponbatia * Tuomas Tiainen * Tommi Musturi * Timo Konttinen * Sami Aho * Jouni Viljakainen * Arto Nurro * Tabulaland * Kalevi Helvetti * Jyrki Riekki * Ville Vuorenmaa * Maria Stereo * Mari Ahokoivu * Kaija Papu * Saara Salmi * Roju * Jyrki Nissinen * Noora Isoeskeli * Jan Andersson * Sami Viljanto * Joonas Rinta-Kanto * Kati Närhi * Ville Pirinen * Jyrki Heikkinen


Schlupp – symposium was funded by Taiteen edistämiskeskus


Ahjo at Play tavoitteena on vuorovaikutteisen pelisuunnittelun keinoin herättää henkiin Taidekeskus Ahjossa esillä olevat kaksi- ja kolmiulotteiset taideteokset. 
Taidekeskus Ahjossa esillä olevat Schlupp näyttelyn teokset ovat inspiroineet ja toimineet taidekeskus ahjossa ja lähiympäristössä tapahtuville ja sijoittuville peleille.

Ahjo at Play on kuvataiteilija ja taidekasvattaja Arlene Tuckerin Translation is Dialogue (TID) projektin 8. vaihe. TID on Arlene Tucker vuonna 2010 käynnistämä projekti jonka lähtökohtana toimii käännösprosesseissa syntyvä dialogi ja kommunikaatio.

Arlene Tucker, Emma Fält ja Arka Paikka kutsujat sinut Taidekeskus Ahjoon suunnittelemaan taideteoksiin perustuvia pelejä ja tutustumaan Taidekeskus Ahjon näyttelyyn ja lähiympäristöön pelien kautta. 

Arlene Tucker (USA/Taiwan) on taidekasvattaja, kuvataiteilija ja lelu- ja pelisuunnittelija joka on kiinnostunut pelillisten elementtien lisäämisestä arkeemme. Häntä erityisenä kiinnostuksen kohteena on löytää uusia keinoja tutustua ja luoda merkityksiä jakamissamme ympäristöissä. 

www.taidekeskusahjo.net  //  emmafalt.wordpress.com // http://cultpump.tumblr.com
www.tabulaland.com/schlupp-piirtajasymposium
Voog. Make a website.